moe, orthomoleculair therapie helpt

Moe ?

Burn out

uitgeputte bijnieren/ hypo adrenalisme

geestelijk en/of fysiek moe

stress, orthomoleculiare therapie helpt

Stress ?

Onrust: malen/piekeren

Agitatie/snel geïrriteerd

Moeite met loslaten

depressie, orthomoleculaire therpaie helpt

Depressief ?

Depressie

Verminderde plezierbeleving

 

concentratieproblemen, ADHD,  behandelen met BrainQ  en orthomoleculaire therapie

Concentratie problemen?

ADD/ADHD

Brain fog

Vergeetachtig

ASS (autisme spectrum stoornissen)

 

Slaapproblemen?

moeilte met inslapen

moeite met doorslapen/vaak wakker

moe wakker worden


verslavingen behandelen met brainQ therapie

Verslavingsproblemen?

Middelen- en gedrags verslavingen

Afbouwen van:

anti depressiva /benzodiazepines/

Ritalin/Concerta

orthomoleculaire geneeskunde praktijk balans balans

BrainQ visie

De BrainQ visie is een visie/ wijze om de expressie van je genen te beïnvloeden d.m.v. epigenetische factoren zoals voeding, leefstijl en suppletie (nutritionele-interactieve voedingssupplementen)

Ik pas deze inzichten toe in mijn praktijk met zeer mooie resultaten!

Grootste deel van mijn clienten is moe en blijkt dat de reserves op zijn. Een burrn out of op weg naar een burn out. (in de volksmond: uitgeputte bijnieren genoemd, ofwel hypo adrenalisme) Dit gaat vaak in combinatie met een verstoorde schildklierwerking (te traag of te snel).

Middels de BrainQ wijze en suppletie is deze klacht sneller om te keren omdat de in te zetten supplementen (van Exendo) stress remmen en werken op de aansturing van de bijnieren op breinniveau. Exorfinen kunnen de werking van neurotransmitters verstoren. Ik werk aan het endorfinesysteem ( beloningssysteem) wat is uitgeput door overstimulatie.

Er is niet één algemene aanpak hiervoor maar er wordt op maat gekeken welke mate van uitputting er sprake is en welke receptoren in het brein "down" gereguleerd zijn (MOR/DOR/KOR)

Epigenetica

Epigenetica bestudeert de invloed van verschillende omgevingsfactoren op de werking (expressie) van de genen. Er wordt gekeken naar de omkeerbare veranderingen in de functie van de genen.

Factoren zoals voeding, beweging en stress beïnvloeden de expressie van onze genen.Zo verminderen exorfinen (opiaten uit gluten, zuivel, soja en micro-organismen), suiker en andere troostvoeding de expressie van de genen die het beloningssysteem (endorfinesysteem) aansturen.

Bij mensen met een exorfinen-intolerantie (onvoldoende kunnen afbreken van exorfinen door het DPP-IV enzym) ontstaat na verloop van tijd dan ook een verhoogde prikkelgevoeligheid en verminderde beloning.

Epigenetica betreft factoren buiten je genen die van invloed zijn op je genen. Dat wordt tegenwoordig leefstijlgeneeskunde genoemd.

Factoren zoals: stress, voeding, beweging, toxciteit, klimaat en trauma . Deze factoren blijken veel meer invloed te hebben op onze gezondheid dan men dacht.

Je hebt dus invloed op jouw gezondheid !

orthomoleculaire  en BrainQ therapie balans-balans

Vind een BrainQ therapeut klik hier

ADHD, orthomoleculaire  en BrainQ therapie balans-balans