voeding

                     


Ik eet momenteel exorfinen vrij ( geen gluten, zuivel, soja en spinazie) en slik het DPPIV enzym ( wat exorfinen afbreekt)

 Lees hier meer over exorfinen en DPP IV enzym.

Tijdens een consult splits ik zuivel op in: gepasteuriseerde koemelk, rauwe koemelk, de variaties met melkzuur ( biogarde en karnemelk), geiten en schapen zuivel, plantaardige melk ( rijstmelk, kokosmelk, amandelmelk, soja melk), roomboter.

De één verdraagt wel rauwe melk, de ander niet. De één kan biogarde (rechtsgedraaide yoghurt) en karnemelk wel verdragen/ verteren de ander weer niet.  Geiten en schapen zuivel ( A2) wordt beter verdragen dan koemelk (A1) Met name de caseïne in melk zijn de boosdoeners.  

Het is dus maatwerk en ik test dit voor jouw lichaam uit.

Als jouw DPP IV enzym niet optimaal is in je lichaam worden de exorfinen niet goed afgebroken en kunnen de receptoren van de endorfinen bezetten.

Exorfinen zijn morfine achtige deeltjes (sterker dan morfine) en je kan je voorstellen dat deze op brein niveau veel schade veroorzaken aan de neurotransmitters ( stofjes die signalen doorgeven) Dat verklaart dat mijn darmen van slag raken van zuivel en dat ik na een paar dagen ongelofelijk moe wordt ( werking van de morfine achtige deeltjes is in de hersenen sterker)

Wil jij weten welke voeding versterkend/ verzwakkend is voor  JOUW lichaam?  Neem dan contact met me op. 


Ik sta versteld hoeveel mensen zwak testen op appels, kiwi, koemelk, tomaten, granen , zuivel, amandelen, varkensvlees.


Wat wél en wat niet eten?

Om me heen hoor ik positieve geluiden dat men gezonder en bewuster eet. Toch blijven er vragen over wat nou gezond is en wat niet. Ik zeg altijd: laat je lichaam zelf aangeven wat versterkend/ verzwakkend is, waar het tekort aan heeft etc. Via kinesiologische testen is dit eenvoudig te bepalen.

Luister naar je lichaam. Even een moment van rust en je afvragen wat zou ik willen eten? Elk lichaam geeft signalen af maar het is de kunst om, in deze stressvolle maatschappij, er naar te luisteren.

Luister tevens naar je lichaam als je iets eet. Hoe je erop reageert. Als je altijd boert bij het eten van een appel, of van zuivel diarree krijgt of moe wordt, laat het dan eens een tijdje staan.

Er zijn vele diëten, leefwijzen etc. Ik ben geen voorstander van één bepaald dieet simpelweg omdat ieder mens en lichaam uniek is en anders reageert op voeding. Diëten zijn gericht op groepen mensen maar we zijn niet allemaal hetzelfde. Ik raad iedereen aan om de verschillende diëten kritisch te bekijken en eruit te halen wat voor jouw lichaam goed is.

Toegepaste kinesiologie kan je daarbij helpen.