algemeen

Aangezien je lijf door verschillende oorzaken uit balans kan raken en iedere oorzaak weer verschillende klachten kan geven, is het scala waarvoor deze behandeling werkt erg breed. 


Het kan bijv. zijn dat er een tekort is aan een bepaalde vitamine. Deze vitamine kan invloed hebben op je hormonen en zou jou van je hoofdpijn of slecht slapen kunnen af helpen. Of een tekort aan een mineraal...en dat mineraal draagt bij aan gezonde gewrichten en kan jouw gewrichtsklachten verbeteren.Of er komt ESR (Emotional Stress Release) uit. Wat blijkt.. er is een trauma wat niet (helemaal) is verwerkt. Stress en trauma's kunnen indien we er niet goed mee om gaan een blokkade vormen in ons energie-systeem en klachten veroorzaken. 

Vaak ligt de oorzaak van een klacht bij voeding terwijl we zelf die link niet (zo) snel leggen. Pas als we meteen slecht reageren op voeding (allergie) beseffen we dat we dat niet meer moeten eten. Maar bij een intolerantie komen de klachten pas later en leggen we deze link niet. 

Ik test welke voeding versterkend /verzwakkend is voor jouw lichaam. Want wat voor de een gezond is , hoeft voor een ander niet zo te zijn. Ik test verschillende categorieën voeding op maat: granen, zuivel, nacht-schades, noten/ zaden/ pitten, fruit etc.

Het kan zijn dat jouw klacht een bijwerking is van een andere klacht. Vaak krijgen mensen met 'vage klachten' zo eindelijk duidelijkheid omtrent hun klachten.
Ik ga dus op zoek naar oorzaken en zet alleen natuurlijke supplementen in. 

                                       
Energie
Specialiteit van het huis. Indien je blessures of andere pijn hebt kan de energie (die ik door mag geven) helend werken. De pijn kan verdwijnen en de energie draagt bij aan een sneller herstel. Ik scan je lijf en voel/test waar energie nodig is.  Dit is bij elk consult inbegrepen. 

Deze energie kan ook emotionele blokkades op heffen. Ik geef deze energie via mijn handen. Mensen verbazen zich vaak dat ik meteen de pijnlijke plek weet te vinden  maar jouw lijf toont me dat via kinesiologische spiertesten. 

Tevens werkt de energie versterkend bij het ontkoppelen van stress en trauma. De meeste mensen zien hier enorm tegenop maar het is vaak eenvoudig te verhelpen. 

Doordat er (emotionele) blokkades in je lichaam worden opgespoord en hersteld kan je meer energie gaan ervaren.

Naast vitamines, mineralen kunnen er zaken m.b.t. voeding uitkomen. Allergieën en/of intoleranties waardoor je immuunsysteem is verzwakt. Vaak zijn deze klachten een bijwerking van een andere klacht. En als we die achterhalen kunnen we veel oplossen.

Stress/ trauma

Indien er stress uitkomt betekent dat dat je stress krijgt van iets (of iemand) in die mate dat het in je lijf klachten veroorzaakt. Ik kan eenvoudig testen welke situatie of persoon het betreft. Doordat jij aan diegene (of die situatie) denkt vertelt jouw lijf me wanneer je lichaam 'zwak' test. Via ESR (Emotional Stress Release) wordt dit gecorrigeerd. Je hoeft er slechts aan te denken terwijl ik je energie geef en de bijbehorende emotie(s) ontkoppel. 

De herinnering kan ik niet wegnemen maar de, door jouw brein gekoppelde, emotie wél. Je kunt je voorstellen dat je op deze manier makkelijk en effectief je trauma's en stress kan opruimen.

Vitamines en/of mineralentekort
Een tekort aan vitamines en/of mineralen kan veel klachten veroorzaken. Van vermoeiheid, haaruitval, spierzwakte tot allergieën. Uit mijn test kan een tekort blijken. Doordat er minder voedingswaarde in onze voeding zit krijgen wij niet voldoende vitamines en mineralen binnen. 

Hier vind je meer info over mijn zelf ontwikkelde test-methode voor tekorten. In deze blog 

De verhouding tussen vitamines is tevens van belang. Veel vitamines en mineralen hebben synergie met elkaar. 

Er is veel verschil in kwaliteit.  Goed opletten wat er in zit ( etiketten lezen!) check op E-nummers of zoetstoffen( sorbitol;, xylitol etc.)


Er is veel geschreven over voeding en vitamine/ mineralentekort als oorzaak voor ziekten zoals: ADD, ADHD, reuma, artritis, autisme, alzheimer, osteoporose, hartkwalen, vermoeidheid, schildklierproblemen, landurige diarree, nierziekten, hoge bloeddruk, diabetes, reumatische gewrichtspijn etc. 
Google maar eens op het web... je zal versteld staat wat je daar kan lezen.

Aangezien je huisarts je niet zomaar een verwijsbrief zal geven voor een bloedtest (waarvan de betaling valt onder eigen risico) op alle vitamines,mineralen en spoorelementen ( zijn er namelijk erg veel) is de testwijze die ik toe pas erg effectief. Je lichaam geeft via kinesiologische spiertesten aan welk mineraal of spoorelement nodig is. 

Ik pretendeer niet alles te kunnen genezen. Ik mag doen wat jouw lichaam mij vertelt. Indien ik niet kan helpen komt dat uit de test en vertel ik je dat eerlijk. Ik verkoop zelf geen producten. Mocht je een mineraal o.i.d. nodig hebben kan je dat zelf ergens kopen. 

Veel natuurkundige therapeuten hebben producten die ze met winst aan jou door verkopen. Dat is hier niet het geval.  Op deze wijze ben ik neutraal in de  uitkomsten van de test

Naast vitamines, mineralen kunnen er zaken m.b.t. voeding uitkomen. Allergieën en/of intoleranties waardoor je immuunsysteem is verzwakt. Vaak zijn deze klachten een bijwerking van een andere klacht. En als we die achterhalen kunnen we veel oplossen.                    


                                         balans in je lijf & leven