Wie ben ik en wat doe ik?

Mijn naam is Marijntje Antonis.

Ik ben Ortomoleculair Epigenetisch Therapeut, BrainQ therapeut, Darmflora-therapeut en energetisch behandelaar.  Ik geef energie door, test via toegepaste kinesiologie  ( met een twist) en word geholpen door mijn helder wetendheid. Tevens geef ik cursussen.

Ik heb een praktijk waar ik op natuurlijke wijze de gezondheid verbeter. Ik kijk en test bijv. welke voeding voor jouw lichaam versterkend of verzwakkend is. Ik test (via toegepaste kinesiologie) of er tekorten zijn aan vitamines, mineralen, hormonen en  welke voeding en/of supplementen hierbij kunnen helpen.  Tevens wordt de werking van verschilende organen getest.  ( o.a bijnieren, schildklier, darmen, alvleesklier)


In 2016 heb ik de opleiding tot Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut bij Ortho Health Foundation succesvol afgerond. 

Uitgebrreide informatie vind je hier


In 2015 heb ik BrainQ opleiding gevolgd bij Exendo en met succes level 1 afgerond.

Als Brain Q therapeut adviseer, test en behandel ik kinderen en volwassenen met psychische en lichamelijke klachten die voortkomen uit epigenetische problematiek, waaronder: burn-out, chronische vermoeidheid, CVS, PTSS, bijnieruitputting, ADD, ADHD, Autisme Spectrum Stoornissen, depressie, dysforie, anhedonie, hechtingsproblemen, middelen- en gedragsverslavingen, slaapproblemen, stressproblemen, moeite met het loslaten van nare ervaringen, trauma’s en angsten.

Een nieuwe visie/ wijze om de expressie van je genen te beïnvloeden d.m.v. voeding, leefstijl, suppletie (nutritionele-interactieve voedingssupplementen.

Ik pas deze inzichten al toe in mijn praktijk met zeer mooie resultaten!

In het  najaar van 2015 heb ik de cursus therapeutische microbiologie gevolgd. Dit is een cursus voor (para)medici die zich willen verdiepen in de microbiologische en immunologische processen van het intestinale systeem. 

Inhoud: 

De darm is het belangrijkste immunologische en emotionele orgaan. Storingen in dit ecosysteem hebben als gevolg dat chronische klachten van een grote bandbreedte kunnen ontstaan. In vele gevallen zijn het klachten die niet op darmgerelateerde klachten duiden, zoals chronische vermoeidheid, tropische ziektes, allergieën, psychische- en hormonale disfuncties. Een verdere uitdaging in de praktijk zijn de steeds vaker voorkomende chronische darmaandoeningen. zoals het ‘intestinal bowel syndrom', ook wel ‘prikkelbare darm' genoemd. Inzicht verkrijgen in de microbiële, immunologische en chemische processen is noodzakelijk om aldeze chronische aandoeningen beter te kunnen behandelen.  

De belangrijkste microbiële, immunologische en chemische processen worden besproken. Daarnaast worden diagnostische en therapeutische oplossingen gegeven. 

Thema's: microbiële darmstructuur, dysbiosen, hyperpermeabele darm, IBS, darmontstekingen, diagnostiek, therapie

 Deze cursus is voor (para)medici die zich willen verdiepen in de microbiologische en immunologische processen van het intestinale systeem.


In 2006 heb ik touch for health 1 t/m 4 gevolgd

Verder werk ik met zelf samengestelde lijsten/systeem die ik via toegepaste kinesiologie test. Zie meer info bij tekort test.