tekort test

Een vitamine- en/of mineralentekort komt steeds vaker voor. Ondanks gezonde voeding is het simpelweg niet (meer) haalbaar om alles uit voeding te halen. 

Oorzaken hiervoor zijn te vinden in: gebruik van pesticiden, verschraling en uitputting van de bodem, eenzijdige mineralen toevoeging, bewerking van de producten (conserveringsmiddelen), langdurige opslag en transport en luchtvervuiling.

Onderzoek naar de voedingswaarde van voeding (Medical Research Council) is in 1940 en in 1991 gedaan en de resultaten zijn vergeleken. De resultaten waren schrikbarend, de voedingswaarde van groente, fruit en zelfs vlees was sterk afgenomen in 50 jaar. In 1991 zou je 10 tomaten moeten eten om dezelfde hoeveelheid koper binnen te krijgen als in één tomaat in 1940.  Lees hier meer. En hier vind je meer informatie betreffende het Geigy onderzoek.

Omdat iedereen dus tekorten kan hebben is het van belang deze aan te tonen en aan te vullen via de juiste voeding en supplementen.

Een huisarts zal niet zomaar op alles laten prikken aangezien er erg veel verschillende vitamines, mineralen, spoorelementen en aminozuren zijn. Bovendien valt een bloedtest onder het eigen risico en is het prijzig.

Ik heb een methode ontwikkeld "de tekort-test" waarbij zónder bloedprikken alle vitamines, mineralen, spoorlementen, aminozuren, hormonen en overig worden getest via kinesiologische spiertesten. Je lichaam geeft zelf aan welke tekorten er zijn.  Bovendien test ik een algemene lijst waar o.a de werking van de darmen, lever, nieren, bijnieren, schildklier en maagzuur wordt getest.

Nieuw: er wordt tevens getest of er sprake is van exorfinenbelasting en of het DPP IV enzym op peil is.


Ik ga op zoek naar de oorzaak i.p.v. alleen maar aanvullen van de tekorten. Ik sta namelijk versteld van de reguliere zorg die vaak slechts een pilletje voorschrijft om de symptomen te onderdrukken en niet op zoek gaat naar de oorzaak. 

Getest wordt of jouw lichaam de tekorten uit voeding en/of supplementen kan halen en welke hulpmiddelen/ vorm het beste door jouw lichaam wordt opgenomen. Zo krijg je inzicht in de tekorten plus een advies hoe je dit het beste kan herstellen. In een verslag worden deze tekorten en de te nemen acties duidelijk beschreven.