blog

orthomoleculair therapeut Marijntje Antonis Amsterdam. Praktijk balans-balans geeft advies via blogs

Het toverwoord is balans   

Hoe creëer je balans zonder toverstokje en hoge hoed?

Balans is evenwicht dus kijk of er evenwicht is. Niet teveel van dit, of alléén maar dát. Zorg voor afwisseling en check of zaken onderling ook in balans zijn. Aandachtspunten: werk & privé, denken & voelen, voeding & lijf.
Hoe ga je te werk? Een lijstje (in je hoofd of op papier) maken met voor- en nadelen. De plussen en de minnen benoemen en kijken of er balans is. Zo nee, méér plussen genereren en/of wat minpunten herstellen of schrappen. Nu is dat in theorie makkelijk gezegd maar in de praktijk is dat vaak niet zo eenvoudig. We zien vaak beren op de weg en dragen bewust of onbewust een rugzak met ons verleden.

Hoe weet je nou wat je écht nodig hebt, wat goed voor je (lijf) is? We zijn allemaal uniek en wat goed voor de één is hoeft niet voor een ander te gelden. Je kan je gevoel hierbij laten spreken maar daar durft niet iedereen op te vertrouwen. En kan je objectief zijn over jezelf? Zou het niet mooi zijn als je jouw onbewuste zou kunnen laten spreken? Onbewust speelt er namelijk zoveel mee (bijv. omgeving, verleden, overtuigingen) en dit is van grote invloed op al je beslissingen.

Via kinesiologische spiertesten kan je je lichaam laten spreken. Je lichaam geeft, als er congruentie is tussen linker- en rechter hersenhelft, een sterke spiertest en indien er geen overeenkomst is verzwakt je spierkracht een paar seconden. Op het moment van vragen kan je testen of iets versterkend of verzwakkend test voor jouw lichaam. Je lichaam antwoordt en je onbewuste wordt bewust.

Indien jij aan een persoon/situatie denkt en ik test je, vertelt jouw lichaam (via spiertest) of die persoon/situatie jou verzwakt. Ik weet dan niet eens waaraan (of aan wie) jij denkt dus hoe objectief is dat! Indien je spierkracht even loslaat betekent dat dat je lichaam teveel stress ervaart. De herinnering kan ik niet wegnemen maar de emotie die jij eraan hebt gekoppeld wel. Het is juist die emotie die jou van slag maakt, het gevoel dat een persoon/situatie oproept. Dit kan tijdens een consult verholpen worden. Je haalt als het ware het etiketje (gevoel) van de situatie af. Dan blijft er een neutrale gebeurtenis over. Een leven zonder stress is niet haalbaar maar de mate van stress mag niet zo groot zijn dat het klachten veroorzaakt in je lijf. Ook stress kan je balanceren.

Je lichaam is als een computer, alles is opgeslagen en kan mij aangeven waar disbalans zit. Dat is de basisgedachte waarmee ik werk. Ik test jou en laat jouw lijf antwoorden. Ik test objectief. Zo laat jouw lijf mij zien wat het nodig heeft (bijv. vitamines, mineralen), waar het stress van krijgt en waar pijn zit. Mijn helderwetendheid is handig bij het stellen van de juiste vragen en mijn helende energie bij het herstellen van pijn, stress en trauma's.

Zie het niet als een soort waarzeggen, ik doe geen voorspellingen hoe oud je wordt en of je relatie blijvend is. Geen glazen bol maar jouw lijf toont mij de disbalans. Samen kunnen we de balans herstellen door de minpunten in ons lijf & leven te bepalen én te herstellen. Minder beren op de weg en de rugzak (wat) legen.
Geen optreden met toverstokje en hoge hoed maar wel verbazende blikken en magische resultaten.

 

if you think the persuit of good health is expensive and time consuming, try illness