Afbouwen van anti depressiva

Het afbouwen van anti depressiva is zwaar... tijdens het afbouwen keren vaak de klachten terug en het lijkt alsof je weer terug bij af bent. Echter dit zijn afkickverschijnselen die lijken op de oorspronkelijke klachten en zijn van tijdelijke aard. Veel zien dit als een terugval. Als je weet dat de afkikckverschijnselen lijken/ voelen als de oorspronkelijke klachten maar slecht ontwenningsverschijnselen zijn van het afbouwen van de anti derpessiva zijn, is dat een motivatie om door te zetten.

Voordat we gaan afbouwen, gaan we het lichaam eerst stressbestendiger maken ( o.a bijnieren ondersteunen) zodat je beter met de extra stress van het afbouwen kan omgaan.

Je lichaam ervaart meer stress tijdens het afkicken en om deze extra stress op te vangen zet ik ondersteunende producten in. Zo kan je het afbouwproces ondersteunen/ vergemakkelijken. Graag help ik je hierbij. Ik maak hiervoor gebruik van mijn kenneis als BrainQ therapeut en richt me op eht herstellen van het endorfine systeem.

Uiteraard miet je jouw behandelend arts inlichten als je de medicatie af wil gaan afbouwen. Degene die deze medicatie ooit heeft voorgeschreven moet je inlichten bij een aanpassing/ verandering.